TESTNEVELÉS IGAZOLÁS

Általános iskolások, Középiskolások FIGYELEM!
Kedves Szülők, Diákok!

Az előző évekhez hasonlóan idén is van lehetőségetek kérni azt az igazolást, mellyel a heti 2 testnevelés órát tudjátok kiváltani! Iskolánkban 30 napos érvényességgel tudjátok megvásárolni a 8 alkalmas bérletet - 18.000 Ft-ért - mellyel ugyanazt az óraszámot tudjátok kiváltani. (Természetesen a korlátlan bérlettel rendelkezők is jogosultak az igazolásra) A nyomtatványt az iskolában kell kérnetek, majd a trénereknek leadni. Az igazolást - amennyiben megszűnik a rendszeres óralátogatás - lehetőségünk van visszavonni.




"A mindennapos testneveléssel kapcsolatos szabályokról
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 27.§ (11) bekezdésében foglaltak szerint a mindennapos testnevelés heti öt órájából legfeljebb heti két óra
a) a kerettanterv testnevelés tantárgyra vonatkozó rendelkezéseiben meghatározott oktatásszervezési formákkal, műveltségterületi oktatással,
b) iskolai sportkörben való sportolással,
c) versenyszerűen sporttevékenységet folytató igazolt, egyesületi tagsággal rendelkező vagy amatőr sportolói sportszerződés alapján sportoló tanuló kérelme alapján a tanévre érvényes versenyengedélye és a sportszervezete által kiállított igazolás birtokában a sportszervezet keretei között szervezett edzéssel,
d) egyesületben legalább heti két óra sporttevékenységet folytató tanuló kérelme alapján – amennyiben délután szervezett testnevelés órával ütközik – a félévre érvényes, az egyesület által kiállított igazolással váltható ki.

A mindennapos testneveléssel kapcsolatos tudnivalók:
1. A mindennapos testnevelés heti öt órájából két órát az a tanuló válthat ki, aki az erre a célra rendszeresített, hiánytalanul kitöltött (kérelem, igazolás, nyilatkozat) nyomtatvány benyújtásával ezt kéri.
2. A tanuló mindennapos testnevelés két órájára vonatkozó kérelmét a KRÉTA elektronikus ellenőrzőkönyv elektronikus ügyintézés TFMGK (Tanulói felmentésre, mentességre szolgáló gondviselői kérelem benyújtása) felületen tudja benyújtani.
3. A sportszervezet igazolásához az adott tanévre érvényes versenyengedély másolatát csatolni kell.
4. A kérelmet a szülőnek láttamoznia kell.
5. Az igazolás egy tanévre érvényes a versenyszerűen sporttevékenységet folytató igazolt, egyesületi tagsággal rendelkező vagy amatőr sportolói sportszerződés alapján sportoló esetében.
6. Az igazolás fél tanévre érvényes az egyesületben legalább heti két óra sporttevékenységet folytató tanuló esetében.
7. A tanuló, illetve a szülő a tanulónak az iskolán kívüli sporttevékenységében beálló változást (különösen egyesületi tagság vagy a sportszerződés megszűnését, illetve a versenyengedély érvénytelenségét) köteles az iskolának hivatalosan, írásban bejelenteni."