ERIKA - ALAPÍTÓ TULAJDONOS


„25 évvel ezelőtt kezdődött minden… Akkor ott, 6 évesen szenvedéllyé, mindennapos teendővé, megszokássá vált a sport, ami azóta is töretlen, bár már lecserélve a rendszeres versenyzést, egy egészen más formában nyilvánul meg.

Táncpedagógusként tenni azért, hogy a tanítványok fejlődése garantált legyen egy nagyon nehéz, de igazán hálás feladat. Kötelességemnek érzem, hogy mindenkiből – legyen az gyermek vagy felnőtt - a maximumot és még talán annál is egy kicsit többet hozzak ki, bátorítsam, ösztönözzem, neveljen őt a helyes úton a sport által. Az óráimon a tánc különböző műfajaival ismertetem meg az érdeklődőket, illetve kezdőknek és haladóknak egyaránt utat biztosítok ahhoz, hogy akár a hajlékonyság, akár az erő tekintetében újabb és újabb kihívásokkal birkózzanak meg, garantálva ezzel a maximális fejlődésüket.”

JOCI - ALAPÍTÓ TULAJDONOS


"Mióta az eszemet tudom alkotok, építek, fejlesztek, támogatok. Önmagamat, mint táncost, mint embert és mint táncpedagógust. Más embereket, a lelküket, a tudásukat. Emberi kapcsolatokat vagy éppen vállalkozásokat!

Bármelyik órámon is vagyok, az egyik fő cél ami előttem lebeg, hogy adhassak! Szeretetet, tudást vagy egy kis figyelmet, és a végén egy technikailag képzett, céltudatos, magabiztos táncos, egy érzelmileg gazdag ember kerüljön ki a kezeim közül. A táncos tematikus óráimon is ezzel a lelkülettel találkozhattok és persze velem."

ADRI

Igazi antifitnesz- és antisportember voltam, amikor közel 32 évesen találkoztam a rúdfitnesszel, ami szerelem volt első forgásra, és azóta is töretlenül mívelem e gyönyörű sportot, melynek további pozitív hozadéka az, hogy lényegesen jobb formában vagyok, mint voltam 18 évesen. Oktatóként és magánemberként – saját példámon keresztül – mindenkinek elmondom, hogy sohasem késő változtatni, sohasem késő elkezdeni a sportot, mert hosszú távon számos pozitív hatása lesz a szervezetünkre. Az órákon törekszem rá, hogy mindenki a tudásszintjéhez és fizikai adottságaihoz mérten a lehető legjobbat hozza ki magából. Elképzelhető, hogy időnként szigorúnak tűnök, mert ha valami nem jó, elmondom, és igyekszem a tanulókat rávezetni az elemek helyes kivitelezésére. Ezzel célom az, hogy mindenki biztonságosan tudjon fejlődni a saját, egyéni tempójában. Végezetül annyit szeretnék mondani, hogy: Ismerd a határaidat! Ha alábecsülöd magad, azzal önnön fejlődésedet fogod gátolni, ám ha túlbecsülöd magad, abból nagyon csúnya dolgok lehetnek… (Leesel.-a szerk.)

ANDI


"A mozgás és a sport szeretete gyermekkorom óta jelen van az életemben. Ma már a büszke harmincas nők korosztályát erősítem. Nem szégyellem a koromat és mindent megteszek annak az érdekében, hogy fitt, fiatalos és egészséges maradjak még nagyon sokáig. Számomra a rúdsport a kihívást jelenti és egyben megtanított a kitartásra és az alázatra a sport iránt. 2013-ban részt vettem Budapesten először megrendezésre kerülő Pole Fitness Beauty Queen versenyen, ahol első helyezést értem el.

Nagyon hálás vagyok a Rúdtánc Debrecennek, hogy lehetőséget kaptam tudásom továbbadására. Feladatomnak tekintem, hogy segítsek mindenkinek elérni a célját ebben a sportágban, hogy felismerjétek a sport fontosságát, mely elengedhetetlen a fittség, egészség és az esztétikus megjelenéshez. Szeretettel várlak hétvégenként az óráimon, ahol a jó hangulat garantált!"

BRIGI

A rúdtánc már évek óta fontos szerepet tölt be az életemben és külsőleg-belsőleg egyaránt nagyon pozitív irányban formált - és formál a mai napig. Tárháza kimeríthetetlen: akár sportként, táncként, kikapcsolódásként, önkifejezésként tekintünk rá. Éppen ezért kortól, nemtől, stílustól, edzettségi szinttől függetlenül bárkire testre szabható. A Rúdtánc Debrecen pedig a csapat, ami ebben támogat; amiért mindig hálás leszek, és büszke vagyok hogy részese lehetek. Célom, hogy mindazt a tudást, és hozzáállást, amit az évek alatt kaptam és tanultam, másokkal is megoszthassam, és segítsem őket a saját útjukon. Akármi is tetszik meg a rúdtáncban - akár a légtornában-, mindenkit arra bíztatok hogy próbálja ki, fedezze fel, mert olyan ajtókat nyithat ki, amikről lehet hogy nem is álmodott. :)

EFFY


"Gyermekként a klasszikus balett terén végeztem tanulmányaimat. 2013-ban kezdtem foglalkozni a rúdtánccal. Sok sportágban kipróbáltam magam a capoeirától a jógáig. Végül megtaláltam az én mozgásformám, amit az is bizonyít, hogy 2016-ban IPSF rúdsport Magyar Bajnoki címet szereztem. A puding próbája az evés, ahhoz, hogy ráleljünk arra, ami a legtöbb boldogságot okozza életünk során, a lehető legtöbb mozgásformát ki kell próbálnunk. A rúdtánc mellett a futás szenvedélyem. Fontosnak tartom, hogy a rúdtáncban a mozgás mellett magunkat is megtaláljuk és kinyíljunk a világ felé.

Tánc közben az lehetsz, aki csak lenni akarsz abban a pillanatban. Önmagunkat elfogadni, megélni, és hinni magunkban nem könnyű feladat. A táncban a lélek mintegy megszabadul a rögtől, s látható ritmikában fejezi ki magát. Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz."

KARI

NORBI

Születésem óta erős mozgásmániában "szenvedek", voltak olyan éveim, amikor heti 35-40 órát edzettem/sportoltam. Ebből fakadóan minden évben kipróbálok legalább 1 új mozgásformát, vagy visszatérek egy régóta hanyagolthoz. A rúdsport hamar célpont lett, viszont valamiért évekig halogattam a kipróbálását, de életem egyik legjobb döntése volt, hogy végül belekóstoltam a légsportok világába. Ez a mozgásforma és a vele járó közösség kitöltött bennem egy hatalmas űrt, amit eddig még semmi nem volt képes. A Rúdtánc Debrecennek köszönhetően indultam el egy régi-új álmom megvalósítása felé, hogy egy elismert edző és mozgásterapeuta váljon belőlem, persze rögvest felkerült mellé a légsportoktató is. Szeretném minden alkalmon minél jobban ötvözni az összes tudást, amit elsajátítok az évek során.

VIKI

2013-ban, amikor először részt vettem az első rúdtánc órámon, úgy gondoltam, hogy nem ez lesz az én sportom. Viszont a jó hangulat, és a nagyszerű trénerek miatt mégis visszajártam a Rúdtánc Debrecenbe. Közben a rúdtánccal is megbarátkoztam, és tetszett, hogy mindig kihívások elé állít. 2018-ben viszont megismerkedtem a karikával, ami szerelem volt az első alkalommal. 2019-ben pedig a hammock is az életem részét képezi. Imádom a légtorna ezen két ágát, és soha nem gondoltam, hogy találok olyan sportot, amivel ennyire ki tudom fejezni önmagam. Trénerként fő célom, hogy a diákok jól érezzék magukat az órámon, és mindenki megkapja azt, amiért jött.

VIKI

sss

ZSUZSI

Öt évvel ezelőtt azzal az elhatározással jöttem el az első órámra a Rúdtánc Debrecenhez, hogy végre megtaláltam azt a mozgásformát, ami érdekel és emellett ki is tartok. Persze igazam lett, de így utólag elég merész gondolat volt, hiszen korábban rendszeresen semmit nem sportoltam :D Küzdelmes ez az út, mert nemcsak rengeteg fizikai, de sok lelki akadályt is le kell győznöm. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a rúdtánc megváltoztatta az életem, de nemcsak a sport maga, ami sokkal magabiztosabbá és alázatosabbá tett, hanem a közösség is, amely tanított, támogatott és motivált. Trénerként én is azt szeretném visszaadni, amit itt kaptam: nemcsak tanítani szeretnék, hanem megmutatni a tanítványoknak, hogy mindannyiukban sokkal több van, mint amit ők gondolnak magukról és kitartó munkával a lehetetlennek tűnő célok is elérhetőek.