ERIKA - ALAPÍTÓ TULAJDONOS


„31 évvel ezelőtt kezdődött minden… Akkor ott, 6 évesen szenvedéllyé, mindennapos teendővé, megszokássá vált a sport, ami azóta is töretlen, bár már lecserélve a rendszeres versenyzést, egy egészen más formában nyilvánul meg.

Táncpedagógusként tenni azért, hogy a tanítványok fejlődése garantált legyen egy nagyon nehéz, de igazán hálás feladat. Kötelességemnek érzem, hogy mindenkiből – legyen az gyermek vagy felnőtt - a maximumot és még talán annál is egy kicsit többet hozzak ki, bátorítsam, ösztönözzem, neveljen őt a helyes úton a sport által. Az óráimon a tánc különböző műfajaival ismertetem meg az érdeklődőket, illetve kezdőknek és haladóknak egyaránt utat biztosítok ahhoz, hogy akár a hajlékonyság, akár az erő tekintetében újabb és újabb kihívásokkal birkózzanak meg, garantálva ezzel a maximális fejlődésüket.”

JOCI - ALAPÍTÓ


"Mióta az eszemet tudom alkotok, építek, fejlesztek, támogatok. Önmagamat, mint táncost, mint embert és mint táncpedagógust. Más embereket, a lelküket, a tudásukat. Emberi kapcsolatokat vagy éppen vállalkozásokat!

Bármelyik órámon is vagyok, az egyik fő cél ami előttem lebeg, hogy adhassak! Szeretetet, tudást vagy egy kis figyelmet, és a végén egy technikailag képzett, céltudatos, magabiztos táncos, egy érzelmileg gazdag ember kerüljön ki a kezeim közül. A táncos tematikus óráimon is ezzel a lelkülettel találkozhattok és persze velem."

ADRI

Igazi antifitnesz- és antisportember voltam, amikor közel 32 évesen találkoztam a rúdfitnesszel, ami szerelem volt első forgásra, és azóta is töretlenül mívelem e gyönyörű sportot, melynek további pozitív hozadéka az, hogy lényegesen jobb formában vagyok, mint voltam 18 évesen. Oktatóként és magánemberként – saját példámon keresztül – mindenkinek elmondom, hogy sohasem késő változtatni, sohasem késő elkezdeni a sportot, mert hosszú távon számos pozitív hatása lesz a szervezetünkre. Az órákon törekszem rá, hogy mindenki a tudásszintjéhez és fizikai adottságaihoz mérten a lehető legjobbat hozza ki magából. Elképzelhető, hogy időnként szigorúnak tűnök, mert ha valami nem jó, elmondom, és igyekszem a tanulókat rávezetni az elemek helyes kivitelezésére. Ezzel célom az, hogy mindenki biztonságosan tudjon fejlődni a saját, egyéni tempójában. Végezetül annyit szeretnék mondani, hogy: Ismerd a határaidat! Ha alábecsülöd magad, azzal önnön fejlődésedet fogod gátolni, ám ha túlbecsülöd magad, abból nagyon csúnya dolgok lehetnek… (Leesel.-a szerk.)

BRIGI

A rúdtánc már évek óta fontos szerepet tölt be az életemben és külsőleg-belsőleg egyaránt nagyon pozitív irányban formált - és formál a mai napig. Tárháza kimeríthetetlen: akár sportként, táncként, kikapcsolódásként, önkifejezésként tekintünk rá. Éppen ezért kortól, nemtől, stílustól, edzettségi szinttől függetlenül bárkire testre szabható. A Rúdtánc Debrecen pedig a csapat, ami ebben támogat; amiért mindig hálás leszek, és büszke vagyok hogy részese lehetek. Célom, hogy mindazt a tudást, és hozzáállást, amit az évek alatt kaptam és tanultam, másokkal is megoszthassam, és segítsem őket a saját útjukon. Akármi is tetszik meg a rúdtáncban - akár a légtornában-, mindenkit arra bíztatok hogy próbálja ki, fedezze fel, mert olyan ajtókat nyithat ki, amikről lehet hogy nem is álmodott. :)

KAMILLA

2019-ben találkoztam először a rúdtánccal, bár évekig szemeztem vele, hogy ki szeretném próbálni, de igazán bátorságot csak 2019-ben éreztem. Kár volt annyit várni rá, mert már az első alkalommal eldöntöttem, hogy szeretném ha ennek folytatása lenne. 2 évre rá elkezdtem a karikát és hamarosan a hammockkal is ismerkedni, azóta mind három eszköz a heti rutinjaim részévé vált. 
A légtorna előtt több sportot is kipróbáltam, de egyiket sem éreztem igazán a magaménak. Azonban először a rúdtáncban, majd a karikában és a hammockban is megtaláltam azt amit az addig kipróbált sportokban nem tapasztaltam. Lehetőséget kaptam arra, hogy a saját ütemem szerint fejlődjek és a heti több edzésnek köszönhetően egyénileg is a maximumot tudjam elérni. Amellett, hogy rövid idő alatt külsőleg is látványos eredményeket értem el, valami többet is kaptam, amit az érthet igazán, aki megszeret egy adott sportot.

NORBI

Születésem óta erős mozgásmániában "szenvedek", voltak olyan éveim, amikor heti 35-40 órát edzettem/sportoltam. Ebből fakadóan minden évben kipróbálok legalább 1 új mozgásformát, vagy visszatérek egy régóta hanyagolthoz. A rúdsport hamar célpont lett, viszont valamiért évekig halogattam a kipróbálását, de életem egyik legjobb döntése volt, hogy végül belekóstoltam a légsportok világába. Ez a mozgásforma és a vele járó közösség kitöltött bennem egy hatalmas űrt, amit eddig még semmi nem volt képes. A Rúdtánc Debrecennek köszönhetően indultam el egy régi-új álmom megvalósítása felé, hogy egy elismert edző és mozgásterapeuta váljon belőlem, persze rögvest felkerült mellé a légsportoktató is. Szeretném minden alkalmon minél jobban ötvözni az összes tudást, amit elsajátítok az évek során.

PATRÍCIA

Kisgyerek koromban nagyon sokféle sportot próbáltam ki, mindegyiket szerettem is valamilyen szinten, de egyik sem lett igazi szerelem. A légsporttal 2020-ban találkoztam először, és ekkor jöttem el az első Silk órámra a Rúdtánc Debrecenbe. A légtorna az a sport, amibe már az első alkalom után beleszerettem. Amellett, hogy számos fizikai kihívást állított elém, lelkileg is nagyon sokat fejlesztett. Az az érzés, amikor egy régóta próbált elemet végre sikerül kivitelezni hatalmas öröm, és óriási magabiztosságot ad. A légtornával sokkal jobb lett az állóképességem, nőtt az önbizalmam és egy szuper csapatot ismertem meg, akik folyamatosan motiválják és segítik egymást. Trénerként célom, hogy a tanítványok is átélhessék az erő és a szabadság érzését, amit ez a sport nyújtani tud.

SÁRI

Sziasztok! Én Sári vagyok és leginkább a hammock órákon találkozhatunk. Hét éve kezdtem és most lett szerencsém átadni a tudásomat nektek. Ezen túl öt éve rúdtáncolok, valamint három éve duózok karikán versenyszerűen. Számomra a legfontosabb minden órán, hogy pozitív élményekkel gazdagodjatok, hogy élvezzétek a sportot. Úgy gondolom, hogy a versenyeken is a lényeg, hogy ti elégedettek legyetek magatokkal és boldogan táncoljátok, megmutassátok mire vagytok képesek. Remélem lesz alkalmunk találkozni egy óra keretein belül és sokat tanulhatunk együtt.

TÜNDI

Mindig is szerettem sportolni, de valahogy nem éreztem sajátomnak a korábban kipróbált sportágakat mindaddig, amíg ki nem próbáltam a légtornát. Igaz, minden kezdet nehéz, de az akkori tanáromnak köszönhetően sikerült legyőzni minden nehézséget. Hálás vagyok neki, hogy megmutatta ennek a gyönyörű és csodás sportnak az összes apró szépségét. Azóta pedig abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy én is megmutathatom ezt másoknak és a megszerzett tudást átadhatom azoknak akik hozzám hasonlóan szeretik és élvezik a légtornát.

VIKI

2013-ban, amikor először részt vettem az első rúdtánc órámon, úgy gondoltam, hogy nem ez lesz az én sportom. Viszont a jó hangulat, és a nagyszerű trénerek miatt mégis visszajártam a Rúdtánc Debrecenbe. Közben a rúdtánccal is megbarátkoztam, és tetszett, hogy mindig kihívások elé állít. 2018-ben viszont megismerkedtem a karikával, ami szerelem volt az első alkalommal. 2019-ben pedig a hammock is az életem részét képezi. Imádom a légtorna ezen két ágát, és soha nem gondoltam, hogy találok olyan sportot, amivel ennyire ki tudom fejezni önmagam. Trénerként fő célom, hogy a diákok jól érezzék magukat az órámon, és mindenki megkapja azt, amiért jött.

VIKI

2016-ban találtam rá a rúdtáncra, amelybe egyből beleszerettem. Az igazi izgalmat azonban a silk hozta meg az életembe, amikor 2019-ben először kipróbáltam. Azóta a silk a szenvedélyem, és rendszeresen tanítok felnőtteket és gyerekeket egyaránt a Rúdtánc Debrecen óráin. A versenyzés is fontos része az életemnek, és büszkén mondhatom, hogy 2023-ban a MALESZ magyar bajnokság silk szakágában aranyérmet szereztem, amellyel kvalifikáltam magam a POSA európa bajnokságra, ahonnan ezüstérmmel tértem haza. 2021 óta a balett is része az életemnek, hiszen mindig törekszem az új kihívásokra és a fejlődésre.
Szeretettel várok mindenkit az óráimra, hogy együtt fedezzük fel a silk szépségét.

ZSÓFI

Székely Zsófia vagyok. A versenysportot nyolc évesen kezdtem, fitness és akrobatikus tánccal. Sajnos azonban ezt egy sérülés miatt abba kellett hagynom. Ekkor találtam rá a szenvedélyemre, a rúdtáncra, amit már lassan 5 éve csinálok. Első versenyemen még sport kategóriában, ma már rúdművészet és exotic kategóriában mutatom meg a tudásomat. Számos hazai és nemzetközi díj nyertesként nagyon jó érzés átadni a már megszerzett tudásomat másoknak. Eddig főleg gyerekekkel foglalkoztam, akiktől én is sokat tanultam. Célom, hogy minél több embernek megmutassam ennek a különleges sportágnak a szépségét. Motiváljak mindenkit aki akár csak mozogni szeretne, izmosodni, testet formálni vagy akár csak a szabadidőt hasznosan eltölteni és nem utolsósorban azokat, akik komolyabban, versenyszerűen szeretnék űzni ezt a sportágat. Nagyon sok szeretettel várok kicsiket és nagyokat egyaránt.

ZSUZSI

Öt évvel ezelőtt azzal az elhatározással jöttem el az első órámra a Rúdtánc Debrecenhez, hogy végre megtaláltam azt a mozgásformát, ami érdekel és emellett ki is tartok. Persze igazam lett, de így utólag elég merész gondolat volt, hiszen korábban rendszeresen semmit nem sportoltam :D Küzdelmes ez az út, mert nemcsak rengeteg fizikai, de sok lelki akadályt is le kell győznöm. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a rúdtánc megváltoztatta az életem, de nemcsak a sport maga, ami sokkal magabiztosabbá és alázatosabbá tett, hanem a közösség is, amely tanított, támogatott és motivált. Trénerként én is azt szeretném visszaadni, amit itt kaptam: nemcsak tanítani szeretnék, hanem megmutatni a tanítványoknak, hogy mindannyiukban sokkal több van, mint amit ők gondolnak magukról és kitartó munkával a lehetetlennek tűnő célok is elérhetőek.