ERIKA - ALAPÍTÓ TULAJDONOS


„25 évvel ezelőtt kezdődött minden… Akkor ott, 6 évesen szenvedéllyé, mindennapos teendővé, megszokássá vált a sport, ami azóta is töretlen, bár már lecserélve a rendszeres versenyzést, egy egészen más formában nyilvánul meg.

Táncpedagógusként tenni azért, hogy a tanítványok fejlődése garantált legyen egy nagyon nehéz, de igazán hálás feladat. Kötelességemnek érzem, hogy mindenkiből – legyen az gyermek vagy felnőtt - a maximumot és még talán annál is egy kicsit többet hozzak ki, bátorítsam, ösztönözzem, neveljen őt a helyes úton a sport által. Az óráimon a tánc különböző műfajaival ismertetem meg az érdeklődőket, illetve kezdőknek és haladóknak egyaránt utat biztosítok ahhoz, hogy akár a hajlékonyság, akár az erő tekintetében újabb és újabb kihívásokkal birkózzanak meg, garantálva ezzel a maximális fejlődésüket.”

JOCI - ALAPÍTÓ TULAJDONOS


"Mióta az eszemet tudom alkotok, építek, fejlesztek, támogatok. Önmagamat, mint táncost, mint embert és mint táncpedagógust. Más embereket, a lelküket, a tudásukat. Emberi kapcsolatokat vagy éppen vállalkozásokat!

Bármelyik órámon is vagyok, az egyik fő cél ami előttem lebeg, hogy adhassak! Szeretetet, tudást vagy egy kis figyelmet, és a végén egy technikailag képzett, céltudatos, magabiztos táncos, egy érzelmileg gazdag ember kerüljön ki a kezeim közül. A táncos tematikus óráimon is ezzel a lelkülettel találkozhattok és persze velem."

VIKI

"3 éve kezdtem el ezt a sportot, ami jelenleg a mindennapjaimat tölti ki. Amikor részt vettem az első órámon nem sejthettem, hogy olyan boldog pillanatokat fog ez a sport okozni nekem amit még soha nem tapasztaltam egyik sportágban sem. Rengeteget tanultam ez idő alatt, és itt most nem csak a sok szép elemre gondolok, hanem emberi értékekre: alázat, hála, önzetlenség szeretet és még sorolhatnám. Célom, hogy trénerként segítsek eljuttatni a tanítványokat az általuk kitűzött céljukhoz, hogy a mindennapjaikat a sport közös szeretete által megszínesítsem, kirántva ezzel Őket a szürke hétköznapokból. Természetesen, az vezérel, hogy az óráimról mindenki úgy távozzon, hogy sikerélményekben gazdag pillanatai voltak."

ANDI


"A mozgás és a sport szeretete gyermekkorom óta jelen van az életemben. Ma már a büszke harmincas nők korosztályát erősítem. Nem szégyellem a koromat és mindent megteszek annak az érdekében, hogy fitt, fiatalos és egészséges maradjak még nagyon sokáig. Számomra a rúdsport a kihívást jelenti és egyben megtanított a kitartásra és az alázatra a sport iránt. 2013-ban részt vettem Budapesten először megrendezésre kerülő Pole Fitness Beauty Queen versenyen, ahol első helyezést értem el.

Nagyon hálás vagyok a Rúdtánc Debrecennek, hogy lehetőséget kaptam tudásom továbbadására. Feladatomnak tekintem, hogy segítsek mindenkinek elérni a célját ebben a sportágban, hogy felismerjétek a sport fontosságát, mely elengedhetetlen a fittség, egészség és az esztétikus megjelenéshez. Szeretettel várlak hétvégenként az óráimon, ahol a jó hangulat garantált!"

KLAUDIA

"Egy gyermekkori álom vált valóra, amikor tréner lettem, ezt a Rúdtánc Debrecennek köszönhetem, így hálásan köszönöm az iskolának, hogy egy kihívásokkal teli és felelősségteljes, nemes feladattal bízott meg. Emellett a táncnak is nagyon sokat köszönhetek, az önfejlesztés egyik legjobb eszköze, mivel nem csak a testet, hanem a lelket is szépíti. Éppen ezért büszkén tekintek vissza a sikerekben gazdag versenyzői múltamra, bár nem a kézzel fogható nyereményekre és kitüntetésekre vagyok a legbüszkébb, sokkal inkább a belső erőket megmozgató élményekre, amit a tánc által megtapasztalhattam. Már előadóként is tudtam, táncolni nem lehet lélek nélkül, csodálatos érzés érzelmeket és gondolatokat közölni a tánc nyelvén, ettől lesz koreográfiánk egyedi és sikeres. Természetesen fontos a tánc technikai eleminek tökéletes kivitelezése is. A modern tánc alapjai órán olyan gyakorlatokat sajátíthatok el, amelyek megfelelőek a rúdtánc elemek összekötéséhez, ezáltal színesíthetitek, és professzionális szintre emelhetitek tudásotokat. Célom, hogy mindenki pozitív élményekkel és testi-lelki feltöltődéssel térjen haza az óráimról."

BRIGI

A rúdtánc már évek óta fontos szerepet tölt be az életemben és külsőleg-belsőleg egyaránt nagyon pozitív irányban formált - és formál a mai napig. Tárháza kimeríthetetlen: akár sportként, táncként, kikapcsolódásként, önkifejezésként tekintünk rá. Éppen ezért kortól, nemtől, stílustól, edzettségi szinttől függetlenül bárkire testre szabható. A Rúdtánc Debrecen pedig a csapat, ami ebben támogat; amiért mindig hálás leszek, és büszke vagyok hogy részese lehetek. Célom, hogy mindazt a tudást, és hozzáállást, amit az évek alatt kaptam és tanultam, másokkal is megoszthassam, és segítsem őket a saját útjukon. Akármi is tetszik meg a rúdtáncban - akár a légtornában-, mindenkit arra bíztatok hogy próbálja ki, fedezze fel, mert olyan ajtókat nyithat ki, amikről lehet hogy nem is álmodott. :)

ADRI

Igazi antifitnesz- és antisportember voltam, amikor közel 32 évesen találkoztam a rúdfitnesszel, ami szerelem volt első forgásra, és azóta is töretlenül mívelem e gyönyörű sportot, melynek további pozitív hozadéka az, hogy lényegesen jobb formában vagyok, mint voltam 18 évesen. Oktatóként és magánemberként – saját példámon keresztül – mindenkinek elmondom, hogy sohasem késő változtatni, sohasem késő elkezdeni a sportot, mert hosszú távon számos pozitív hatása lesz a szervezetünkre. Az órákon törekszem rá, hogy mindenki a tudásszintjéhez és fizikai adottságaihoz mérten a lehető legjobbat hozza ki magából. Elképzelhető, hogy időnként szigorúnak tűnök, mert ha valami nem jó, elmondom, és igyekszem a tanulókat rávezetni az elemek helyes kivitelezésére. Ezzel célom az, hogy mindenki biztonságosan tudjon fejlődni a saját, egyéni tempójában. Végezetül annyit szeretnék mondani, hogy: Ismerd a határaidat! Ha alábecsülöd magad, azzal önnön fejlődésedet fogod gátolni, ám ha túlbecsülöd magad, abból nagyon csúnya dolgok lehetnek… (Leesel.-a szerk.)

VIKI

30-as éveimben találkoztam először a rúdsporttal, ami gyökeresen változtatta meg az életem és teljesen új távlatokat nyitott meg előttem. Óriási fizikai átalakuláson ment át a testem az elmúlt pár évben, ami vitathatatlan ugyanakkor, ami még fontosabb, hogy a személyiségemet is formálja folyamatosan, és rengeteg lelki erőt merítek belőle az élet megpróbáltatásaihoz. Nagyon sokat köszönhetek az Iskolának és tanáraimnak, mert mindig hozzá járultak motivációm fenntartásához és ma már merek nagyokat álmodni. Legfőbb célom jelenleg az, hogy a tanítás révén megmutathassam, hogy milyen csodás lélektani aspektusai vannak ennek a sportnak azok számára, akik többet keresnek, mint egyszerű testformálás.
 

EFFY


"Gyermekként a klasszikus balett terén végeztem tanulmányaimat. 2013-ban kezdtem foglalkozni a rúdtánccal. Sok sportágban kipróbáltam magam a capoeirától a jógáig. Végül megtaláltam az én mozgásformám, amit az is bizonyít, hogy 2016-ban IPSF rúdsport Magyar Bajnoki címet szereztem. A puding próbája az evés, ahhoz, hogy ráleljünk arra, ami a legtöbb boldogságot okozza életünk során, a lehető legtöbb mozgásformát ki kell próbálnunk. A rúdtánc mellett a futás szenvedélyem. Fontosnak tartom, hogy a rúdtáncban a mozgás mellett magunkat is megtaláljuk és kinyíljunk a világ felé.

Tánc közben az lehetsz, aki csak lenni akarsz abban a pillanatban. Önmagunkat elfogadni, megélni, és hinni magunkban nem könnyű feladat. A táncban a lélek mintegy megszabadul a rögtől, s látható ritmikában fejezi ki magát. Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz."