ERIKA - ALAPÍTÓ TULAJDONOS


„25 évvel ezelőtt kezdődött minden… Akkor ott, 6 évesen szenvedéllyé, mindennapos teendővé, megszokássá vált a sport, ami azóta is töretlen, bár már lecserélve a rendszeres versenyzést, egy egészen más formában nyilvánul meg.

Táncpedagógusként tenni azért, hogy a tanítványok fejlődése garantált legyen egy nagyon nehéz, de igazán hálás feladat. Kötelességemnek érzem, hogy mindenkiből – legyen az gyermek vagy felnőtt - a maximumot és még talán annál is egy kicsit többet hozzak ki, bátorítsam, ösztönözzem, neveljen őt a helyes úton a sport által. Az óráimon a tánc különböző műfajaival ismertetem meg az érdeklődőket, illetve kezdőknek és haladóknak egyaránt utat biztosítok ahhoz, hogy akár a hajlékonyság, akár az erő tekintetében újabb és újabb kihívásokkal birkózzanak meg, garantálva ezzel a maximális fejlődésüket.”

JOCI - ALAPÍTÓ TULAJDONOS


"Mióta az eszemet tudom alkotok, építek, fejlesztek, támogatok. Önmagamat, mint táncost, mint embert és mint táncpedagógust. Más embereket, a lelküket, a tudásukat. Emberi kapcsolatokat vagy éppen vállalkozásokat!

Bármelyik órámon is vagyok, az egyik fő cél ami előttem lebeg, hogy adhassak! Szeretetet, tudást vagy egy kis figyelmet, és a végén egy technikailag képzett, céltudatos, magabiztos táncos, egy érzelmileg gazdag ember kerüljön ki a kezeim közül. A táncos tematikus óráimon is ezzel a lelkülettel találkozhattok és persze velem."

MÓNI


"Mint rúdfitness oktató, átláttam hogy a színvonalas oktatáshoz nem elég a tréner felkészültsége, más szempontoknak is érvényesülni kell. Számomra mindig fontos, hogy az órák sikerorientáltak legyenek, és mindenki elégedetten távozzon, nem utolsó sorban biztonságos körülmények között edzhessen. A szintek egymásra épülésének hála, a testet folyamatosan készítjük fel a terhelésre, ennek következményeként erősödik, izmosodik.


A célom, hogy megtanítsam azt, hogy lehet elfogadni a saját testünket, tisztelni és szeretni mindazt amit tőle kapunk, kihozni belőle a maximumot. Erre a rúdfitness egy tökéletes módszer, az önbizalmunk pedig óráról órára észlelhetően nő. 
Itt senki nem ítélkezik, mindegy milyen a külsőd, hány éves vagy... Előképzettség nélkül, bárki elkezdheti ezt a sportot."

ANDI


"A mozgás és a sport szeretete gyermekkorom óta jelen van az életemben. Ma már a büszke harmincas nők korosztályát erősítem. Nem szégyellem a koromat és mindent megteszek annak az érdekében, hogy fitt, fiatalos és egészséges maradjak még nagyon sokáig. Számomra a rúdsport a kihívást jelenti és egyben megtanított a kitartásra és az alázatra a sport iránt. 2013-ban részt vettem Budapesten először megrendezésre kerülő Pole Fitness Beauty Queen versenyen, ahol első helyezést értem el.

Nagyon hálás vagyok a Rúdtánc Debrecennek, hogy lehetőséget kaptam tudásom továbbadására. Feladatomnak tekintem, hogy segítsek mindenkinek elérni a célját ebben a sportágban, hogy felismerjétek a sport fontosságát, mely elengedhetetlen a fittség, egészség és az esztétikus megjelenéshez. Szeretettel várlak hétvégenként az óráimon, ahol a jó hangulat garantált!"

ADRI

Igazi antifitnesz- és antisportember voltam, amikor közel 32 évesen találkoztam a rúdfitnesszel, ami szerelem volt első forgásra, és azóta is töretlenül mívelem e gyönyörű sportot, melynek további pozitív hozadéka az, hogy lényegesen jobb formában vagyok, mint voltam 18 évesen. Oktatóként és magánemberként – saját példámon keresztül – mindenkinek elmondom, hogy sohasem késő változtatni, sohasem késő elkezdeni a sportot, mert hosszú távon számos pozitív hatása lesz a szervezetünkre. Az órákon törekszem rá, hogy mindenki a tudásszintjéhez és fizikai adottságaihoz mérten a lehető legjobbat hozza ki magából. Elképzelhető, hogy időnként szigorúnak tűnök, mert ha valami nem jó, elmondom, és igyekszem a tanulókat rávezetni az elemek helyes kivitelezésére. Ezzel célom az, hogy mindenki biztonságosan tudjon fejlődni a saját, egyéni tempójában. Végezetül annyit szeretnék mondani, hogy: Ismerd a határaidat! Ha alábecsülöd magad, azzal önnön fejlődésedet fogod gátolni, ám ha túlbecsülöd magad, abból nagyon csúnya dolgok lehetnek… (Leesel.-a szerk.)

VIKI

"3 éve kezdtem el ezt a sportot, ami jelenleg a mindennapjaimat tölti ki. Amikor részt vettem az első órámon nem sejthettem, hogy olyan boldog pillanatokat fog ez a sport okozni nekem amit még soha nem tapasztaltam egyik sportágban sem. Rengeteget tanultam ez idő alatt, és itt most nem csak a sok szép elemre gondolok, hanem emberi értékekre: alázat, hála, önzetlenség szeretet és még sorolhatnám. Célom, hogy trénerként segítsek eljuttatni a tanítványokat az általuk kitűzött céljukhoz, hogy a mindennapjaikat a sport közös szeretete által megszínesítsem, kirántva ezzel Őket a szürke hétköznapokból. Természetesen, az vezérel, hogy az óráimról mindenki úgy távozzon, hogy sikerélményekben gazdag pillanatai voltak."

EFFY


"Gyermekként a klasszikus balett terén végeztem tanulmányaimat. 2013-ban kezdtem foglalkozni a rúdtánccal. Sok sportágban kipróbáltam magam a capoeirától a jógáig. Végül megtaláltam az én mozgásformám, amit az is bizonyít, hogy 2016-ban IPSF rúdsport Magyar Bajnoki címet szereztem. A puding próbája az evés, ahhoz, hogy ráleljünk arra, ami a legtöbb boldogságot okozza életünk során, a lehető legtöbb mozgásformát ki kell próbálnunk. A rúdtánc mellett a futás szenvedélyem. Fontosnak tartom, hogy a rúdtáncban a mozgás mellett magunkat is megtaláljuk és kinyíljunk a világ felé.

Tánc közben az lehetsz, aki csak lenni akarsz abban a pillanatban. Önmagunkat elfogadni, megélni, és hinni magunkban nem könnyű feladat. A táncban a lélek mintegy megszabadul a rögtől, s látható ritmikában fejezi ki magát. Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz."

MARIANN

"Emlékszem az első rúdtánc órámra a Rúdtánc Debrecennél, az érzésre, amikor először sikerült megvalósítanom egy elemet. Azt hittem, nincs ennél boldogabb érzés ebben a sportágban. Ez erőt adott még több és nehezebb elem gyakorlásához. Ebben állandó segítségemre voltak a jól felkészült, végtelen türelmű trénerek és maga a színvonalas iskola is. 

Azután néhány éve lehetőségem adódott, hogy mind azt a sok jót, amit az évek során kaptam továbbadhassam másoknak, trénerként. Ekkor ébredtem csak rá, hogy azok az igazán boldog pillanatok ebben a sportban, amikor láthatom a tanítványok sikerét, hogy sikerül megvalósítaniuk egy-egy elemet, és azt később sikeresen kamatoztatják. És igazából itt nem csak elemeket tanulunk, ez a hely ennél sokkal többet ad: önbizalmat, kitartást, küzdeni akarást, alázatot, tiszteletet, szeretetet és egymásra figyelést és ezek a dolgok nem szűnnek meg két óra között sem, magunkkal visszük a termeken kívül is, ez egy Életre szól."

HENI

Mindig is csodálattal nézegettem a lélegzetelállító rúdtáncos képeket, de mivel nem tartottam magam sportos alkatnak, bár mindig is imádtam a táncot, csak hosszas gondolkodás és hezitálás után mertem jelentkezni életem első rúdfitness órájára a RúdtáncDebrecennél. Elsőre beleszerettem, holott az elemek sikeres kivitelezése váratott magára, de be akartam bizonyítani magamnak, hogy minderre én is képes vagyok. Köszönettel tartozom ezért a segítőkész, maximálisan felkészült és a nehéz pillanatokban hitet adó trénereknek. Leendő pedagógusként ezt az állhatatosságot, alázatot és hitet szeretném közvetíteni mások felé, amely hozzásegíti őket a céljuk eléréséhez, nem egymáson átgázolva, hanem másokkal összefogva, elhitetni velük, hogy a lehetetlen tényleg nem létezik. Szeretném legjobb tudásom szerint biztosítani számotokra a lehetőséget biztonságos fejlődésetek érdekében. Mindenki egyszeri és megismételhetetlen személyiség, ebben rejlik a dolgok szépsége. 
 

KLAUDIA

"Egy gyermekkori álom vált valóra, amikor tréner lettem, ezt a Rúdtánc Debrecennek köszönhetem, így hálásan köszönöm az iskolának, hogy egy kihívásokkal teli és felelősségteljes, nemes feladattal bízott meg. Emellett a táncnak is nagyon sokat köszönhetek, az önfejlesztés egyik legjobb eszköze, mivel nem csak a testet, hanem a lelket is szépíti. Éppen ezért büszkén tekintek vissza a sikerekben gazdag versenyzői múltamra, bár nem a kézzel fogható nyereményekre és kitüntetésekre vagyok a legbüszkébb, sokkal inkább a belső erőket megmozgató élményekre, amit a tánc által megtapasztalhattam. Már előadóként is tudtam, táncolni nem lehet lélek nélkül, csodálatos érzés érzelmeket és gondolatokat közölni a tánc nyelvén, ettől lesz koreográfiánk egyedi és sikeres. Természetesen fontos a tánc technikai eleminek tökéletes kivitelezése is. A modern tánc alapjai órán olyan gyakorlatokat sajátíthatok el, amelyek megfelelőek a rúdtánc elemek összekötéséhez, ezáltal színesíthetitek, és professzionális szintre emelhetitek tudásotokat. Célom, hogy mindenki pozitív élményekkel és testi-lelki feltöltődéssel térjen haza az óráimról."