Iskolánk pozitív megítéléséhez szorosan hozzátartozik, hogy a Tanítványaink minden esetben elégedettek legyenek. Diákjaink méltán büszkék arra, hogy ezt a nem mindennapi és igazán kemény sportot űzik, és küzdenek nap, mint nap, hogy a saját határaikat átlépjék. Hogy kinek mit jelent ez a sport? Olvassátok el trénereink és tanítványaink véleményét.

 

„Korábban sosem találkoztam olyan sporttal / hobbival, ami ennyire magával ragadott volna. Immár négy éve járok a Rúdtánc Debrecen-be és még soha nem untam bele ebbe a sportba. Ez azért is van így, mert annyira komplex. Mindenki talál benne valamit, ami először magával ragadja. Ami sikerélmény. Ami kihívás. És ez teszi megunhatatlanná és különlegessé. Mindegy ki vagy, itt igazán önmagad lehetsz. Az iskolában minden megvan a fejlődéshez: felkészült tanárok, különböző óratípusok, jó hangulat, ösztönző csapat. Egy olyan hely, ahová mindig öröm betérni. :)” 
Brigi

„Egyszer azt olvastam, hogy azaz ember, aki legyőzi Önmagát, azaz életben az akadályokat is le fogja győzni. Számomra pont ezt jelképezi a Rúd. Szerintem azok az emberek, akiknek a mindennapjaik része a mozgás és valami különlegesre vágynak azok meg fogják találni a Rúdsportot és bele is fognak szeretni. Velem is így volt ez 2013-om végén, bár bevallom én talán a kihívásokba szerettem bele. Gyerekkoromban én nem sportoltam, nem sportolhattam és talán ezért is volt mindig egy nagy vágyálom a tánc, de, sosem mertem vele próbálkozni. Jó pár évvel ezelőtt elkezdtem különféle tornákat és még úsztam is, de ezek nem igazán kötötték le 1-2 évnél tovább és magamat sem találtam meg úgy benne, mint ahogy szerettem volna. Aztán 2 és fél évvel ezelőtt rátaláltam a Rúdtánc Debrecenre, ahol nem csak azt a mozgásformát találtam, meg ami újabb és újabb kihívások elé állít szellemileg és fizikailag, de még emberileg is nagyon sokat tanultam, hála az edzőimnek, akik megmutatták nekem az utat és hála az edzőtársaimnak, akikkel együtt haladunk ezen az úton.”
Dóri

„Számomra a rúdtánc a modern szertorna erejét, hajlékonyságot ötvözi a  vagány nőiességgel. Az iskola minden lehetőséget biztosít nekünk, legyen hobbi vagy akár életút a sport. Sokfélék vagyunk, sok különböző személyiség, de hihetetlen barátságok születnek napról napra, amik lehet, egy életen át elkísérnek majd minket. Nálunk nincs egészségtelen rivalizálás, segítjük egymást, és megosztjuk, amit tudunk. Ugyanakkor, ha csak edzeni jössz el, hogy kikapcsolj, akkor is jól érzed magad. Én itt tapasztaltam először, hogy tényleg magam mögött tudom hagyni a világ gondjait és kikapcsolok, majd egy órával később mintha minden gond eltűnt volna, folytatom az életem, pedig csak bennem változott meg valami... kirudaztam magamból a fájdalmakat és a kiegyensúlyozottabb énem térhet haza.. és mellesleg sokkal magabiztosabb emberré váltam a rúd által.”
Reni

„A Rúdtánc Debrecen lehetőséget adott egy új világ megismerésére. Megmutatta, hogy egy nő is lehet olyan értékes és erős, hogy helyt álljon az élet több területén. Mielőtt elkezdtem ezt a sportot, nem éreztem magam értékesnek, szépnek, egyedinek. Hagytam, hogy befolyásoljon a környezetem. Hagytam, hogy kihasználjanak. Aztán minden megváltozott. Minél több ideje látogattam az iskola óráit, annál szebbnek, virágzóbbnak láttam az életem, és elkezdtem szeretni önmagamat is. Pár hónap után észrevehetővé vált a változás. A környezetem felfigyelt rám, meglátta a ragyogást, ami belőlem áradt. ,Nagyon hálás vagyok ezért az iskolának, és köszönöm, hogy Nőnek érezhetem magam. Egy erős nőnek. A Rúdtánc Debrecen nem más, mint erő, elegancia, alázat, tartás, önbizalom, büszkeség, nőiesség!”
Dorina

„Számomra a Rúd és maga a Rúdtánc Debrecen egy csoda. Hiszen ki ne szeretne egy olyan sportot/táncot, amiben a határ a csillagos ég és bármit el lehet érni. Egyszerre tudja az ember fejleszteni a tánc tudását, az erőnlétét, hajlékonyságát és kitartását, mindezt egy nagyon jó csapattal, akik minden egyes percben segítik és motiválják egymást.”
Dóra

„Hogy mért épp a Rúdtánc Debrecen? Mert a tested-lelked egyszerre építi, fejleszti. Két forgás egy meghatározó szívdobbanás lesz az első óra. A szerelem szikrája hoz vissza, majd a siker, haladás íze miatt jössz el újra meg újra. De ami idővel igazán ideköt, a lélek zamata, egy bátorító, oltalmazó közösség, aminek te is szerves része lehetsz. Itt soha se ellened, mindig érted, de ami a legfontosabb mindenki veled sír, nevet és szeret.”
Bíborka

"Szapora lépéseim visszhangoznak az aszfalton, ahogy bekanyarodok a kis utcába. Kissé kifulladva ütöm be a kódot és kettesével veszem a lépcsőfokokat. Kedves, ismerős arc jön szembe, vége van az előző órának. Mosolygós, gyors köszönés, most beszélgetni nincs sok idő, majd legközelebb. Szinte beesek az ajtón és máris megnyugtatóan fogad az ismerős környezet. Vidám hangok, nevetés, zeneszó, az edzés utáni jóleső fáradtság és az új óra előtti várakozó izgalom hangjai ezek. A lányok nevetve konstatálják, hogy késtem... megint :) Míg kapkodva átöltözöm átjár azt érzés, hogy most már minden rendben van. Lehet ez rudas óra, erősítés, nyújtás, táncos tematika vagy gyakorló, újabb kis lépésekben fejlődöm, inspirálnak és talán én is motiválok másokat. Lehet ez akár életem legrosszabb napja, itt ismét kapok levegőt. Itthon vagyok."
Zsuzsi

„Soha nem gondoltam volna, hogy 21 évesen találom meg azt a sportot, ami igazán közel áll hozzám. Rengeteg kihívás elé állít nap, mint nap, de pontosan ez a szép benne. Minden alkalommal mikor egy elemnél úgy érzem, hogy "ez nem fog menni" akkor mindig mellém áll valaki, aki segít abban, hogy leküzdjem a félelmet és igenis megcsináljam. Legyen ez egy edzőtárs vagy egy tréner, nem számít, hiszen a Rúdtánc Debrecennél mindenki segíti egymást. Örülök, hogy részese lehetek ennek a csapatnak, és hogy általuk rengeteg értékes emberrel ismerkedhettem meg. Már el sem tudnám képzelni a napjaimat a rúdsport és a Rúdtánc Debrecen nélkül. :)”
Viki

„Nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltam az iskolát. Profi trénerek és remek közösség vesz körbe, így minden óra után testileg és lelkileg feltöltődve folytatom a napom:). Minden óra végén már alig várom a következő alkalmat mikor megint jöhetek edzésre. A Rúdtánc Debrecen rohamos tempóban fejlődik, büszkeséggel tölt el mikor látom az újabb és újabb eredményeket. A közösség pedig lenyűgöző, lelkileg nekem rengeteget számít ahogyan támogatjuk egymást,  mindenki örül a másik örömének.  Az órák felépítése nagyon szervezett és követhető, így a fejlődésünkhöz mérten tudunk haladni. Az iskola honlapja stílusos és könnyen kezelhető, ami segít, hogy minden gördülékenyen haladjon.
Már csak azt bánom, hogy nem kezdtem el hamarabb!”
Réka
 
„9 hónapja kezdtem el űzni ezt a fantasztikus sportot és lettem az iskola közösségének tagja. A rúdtánc számomra nem csak sport, hanem a legkedvesebb időtöltésem is. Erőt, önbizalmat, barátokat és mérhetetlen kitartást adott nekem. Én vagyok az egyik élő példa rá, hogy nem csak a vékony lányok kezdhetnek ebbe bele. A fogyás egyébként is elkerülhetetlen mellékhatása a rúdfitnesznek. :) A trénerek fantasztikusak és óriási szakmai tudással rendelkeznek. Az órarend nagyon sokszínű, változatos és szinte lehetetlen, hogy ne tudjon az ember találni egy neki megfelelő időpontot. Bárkinek jó szívvel ajánlom, hogy vágjon bele ebbe a fantasztikus sportba és legyen része ennek a nagyszerű közösségnek.”
Adri

 
"Sokféle sportot kipróbáltam már, viszont egy idő után maga a sport is unalmassá vált, nem éreztem a fejlődési lehetőséget, és a társaságba se éreztem úgy, hogy sikeresen beilleszkedtem volna. Itt nagyjából 3 hét után megismerkedtem mindenkivel az intenzív hétvégén és az a támogatás, amit ott kaptam kimondhatatlanul feltöltött. Arról nem is beszélve, hogy soha nem éreztem magam ennyire nőiesnek. Világ életemben szégyellős voltam, emlékszem, mennyire zavarban éreztem magam az első haladó óráimon, amikor már rövidebb ruhában kellett sportolni. Ez viszont mára a múlté. Ez a kis család segített nekem elfogadni önmagam és nap, mint nap ösztönöz arra a trénerek és edzőtársak által, hogy ne adjam fel, és a lehetetlennek tűnő dolgok valóra válhatnak."
Zsu

„Kicsivel több, mint egy éve kezdtem el ezt a sport egy ismerősöm ajánlásával. Először izgultam, jajj nem fogom elbírni magam, le fogok esni, majd kinevetnek stb. Már az első órán rájöttem, hogy kár volt aggódnom, nagyon megtetszett es már akkor érzetem, hogy ezt nem lehet abbahagyni :) Persze lila foltok jönnek mennek és fájdalom is van bőven, de mikor végre sikerül megcsinálni egy szép elemet, azonnal nem számít :) Nagyon szeretem, hogy gyorsan lehet fejlődni, a tanárok maximálisan segítőkészek és persze a társaság sem utolsó. Az órák mindig nagyon jó hangulatban telnek és a megérdemelt fincsi szőlőcukorról már nem is beszélek :) Mindenkinek csak ajánlani tudom mind ezt a sport, mind ezt az iskolát! Köszönöm, hogy részese lehetek ennek a közösségnek és remélem ez még sokáig így marad!!”
Dóri

„A rúdsporttal 2011-ben találkoztam egy videó kapcsán. Csodálattal néztem a légies, könnyed mozdulatokat, melyhez az erő és hajlékonyság együttesen járul hozzá. Teljesen lenyűgözött és a hatása alá kerültem! 2012 márciusában volt először lehetőségem kipróbálni ezt a sportot a Rúdtánc Debrecennél. Mondanom sem kell, hogy azonnal bele szerettem és a mai napig hódolok ennek a gyönyörű sportnak! A Rúdtánc Debrecennél töltött edzések számomra mindig nagyon jó hangulatban teltek, összetartó csapat kovácsolódott és barátságok köttettek. Az edzések alkalmával levezethettem a feszültséget, feltöltődtem és sikerélményekkel vagy éppen új kihívásokkal mentem haza a teremből. Trénereimtől mindig megkaptam a maximális segítséget és támogatást. A rúdsport teljesen átformálta a testemet, sokat fejlődött az erőnlétem, egyensúlyérzékem, test-tudatom és sokkal magabiztosabb nő lett belőlem! Számomra a rúdsport egy életforma és fontosnak tartom, hogy rátaláljunk arra a mozgásformára, melyben ki tudunk teljesedni. Célom, hogy minél többen megismerjék és bele szeressenek a rúdsportba. Ajánlom mindazoknak, akik valami különlegesre vágynak, akik szívesen mozognak és feszegetik saját határaikat. Kortól és nemtől függetlenül bárki bele vághat, mert iskolánk szintrendszerének és a különböző kiegészítő óratípusoknak köszönhetően fokozatosan lehet fejlődni és SOHA NEM KÉSŐ elkezdeni!”
Andi
 
„Nekem ez a családias hangulat nagyon tetszik. Eddig ahova jártam sportolni, ott a tanárok közt is rivalizálás volt és a diákok közt is. De akadt olyan is, ahol a tanár irigyelte el a saját tudását a tanítványaitól és nem adta át teljesen. Itt ez nincs. Az oktatók lenyűgözőek. Folyamatosan fejlődnek ők is. Ki tudják belőlem hozni azt, amiről nem is gondolnám, hogy bennem van. Mindent megmutatnak, ha kell, ezerszer, magyaráznak, segítenek, figyelnek ránk. Mindenkire annyira, amennyire igényli. Az órarend is nagyon baráti. Mindenki megtalálhatja azt az időpontot, ami neki megfelel. Az órák típusai változatosak, bővülnek, az is tetszik. Az árak is kedvezőek mai viszonylatban. A terem jó helyen van. Nyugodt, zavartalan minden óra. 25 évig kerestem azt a sportot, amit nem unok meg. Ezt egyszerűen nem lehet. Mindig van hová fejlődni. Nyúlni. Erősödni. Négy hónapja járok. Már látszik az alakomon.”
Betti